14.7.2017

Äitiyslomalaisen ajatuksia

Äitiyslomaa on nyt takana kuukauden verran ja laskettu aika lähestyy. On ollut jännä huomata, kuinka oma mieli virittäytyy vähitellen vauvan tuloon. Ensimmäiset lomaviikot touhusin aamusta iltaan. Oli ehdottoman tärkeää saada nurmikko itämään, puut kasvamaan, terassit öljyttyä ja kivetys saumattua ennen ihmislapsen saapumista. Sadepäivinä siivosin maanisella vimmalla. Eihän vauva voi tulla jos pölyjä ei ole pyyhitty ja piha ei ole tiptop kunnossa!
Toripolliisi valvoo, ettei lomallakaan turhia vetelehditä

Nyt pahin puuhailuinto on onneksi laantunut ja mielikin jo rauhoittunut. Uskon, että tämä rauhoitumisvaihe ennen synnytystä on tarpeen. Totesinkin miehelle erään touhuvimmapäivän päätteeksi, että jos lapsi päättäisi nyt ulostautua, en jaksaisi sitä synnyttää. Polar kertoi, että touhuvaiheessa kävelyä tuli päivittäin 8-12 km, joten ei ihme, että hieman väsytti.

Lähestyvä synnytys täyttää mielen kokonaan ja mikään muu ei enää kiinnosta. Kun vielä pari viikkoa sitten to do -listat ja pihasuunnitelmat täyttivät pään, nyt miehen esittelemät terassin kaidevaihtoehdot eivät kiinnosta pätkääkään. 

Oma olo on ollut loppuun asti tosi hyvä ja siitä olen ollut kiitollinen. Olen säästynyt kivuilta ja turvotuksilta ja olen pystynyt käymään koirien kanssa lenkillä. Aika olisi käynyt todella pitkäksi, jos en olisi voinut tehdä muuta kuin lepäillä koko äitiysloman. Toivonkin, että palautuminen raskaudesta ja synnytyksestä sujuu hyvin, kun vointi on mahdollistanut liikkumisen koko raskauden ajan. 
Energiatankkaus synnytystä varten on aloitettu

Kaikki tuntuu olevan siis valmiina: itse odotan synnytystä, talo on siivottu, nurmikko itää hienosti, auto on tankattu ja keula on jo menosuuntaan. Nyt vain odotellaan, milloin vauva on valmis! Jännää!
Katajat on istutettu, lapsi voi tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti