28.4.2017

Läskiksi meni!

Ollaan jo pidemmän aikaa haaveiltu fatbikesta eli suomalaisittain läskipyörästä. Todettiin, että se ois paras menopeli sulanmaan vetolenkkeihin. Leviärenkaisella pääsis pehmeämmille reiteille, jotka ois koirille parempi vaihtoehto kuin asfaltti. Meillä potkurikelit loppui pari viikkoa sitten ja koirien juoksutus jäi kokonaan miehen jalkojen varaan. Viikon kuluttua mies alkoi puhumaan, että mites se fatbike. Niinpä käytiin ensin kaupoissa metsästämässä meille sopivaa pyörää ja tilattiin lopulta tällainen Soliferin verkkokaupasta. 

Päädyttiin ostamaan uusi, koska Toria pidemmän aikaa seurattuamme todettiin, että käytetyn hinta ei ole merkittävästi uutta alhaisempi. Haluttiin pyörä, missä vaihteita on järkevä määrä: yksivaihteisen olisi saanut hieman halvemmalla mutta se olisi todennäköisesti ollut tosi raskas polkea. Toisaalta ei haluttu maksaa useasta kymmenestä vaiheesta, joten päädyttiin seitsemään ja ensimmäisten lenkkien perusteella se on ollut riittävä määrä. Ei myöskään haluttu maksaa kovin paljon pyörän keveydestä, koska pyörän pääasiallinen käyttötarkoitus on koirien vedättäminen eli apuvoimia on tarjolla.

Kuvissa näkyvä jouksutusadapteri on Kainpon ja sama systeemi menee myös kicksparkiin. Pyörään kiinnittäessä tarvittiin liukuesteteippiä estämään jousen kääntyminen sivulle.

Mies kävi ensimmäisen kerran koirien kanssa yksittäin lenkillä ja totesi homman onnistuvan ihan hyvin, joten seuraavana päivänä laitettiin molemmat vetämään. Vaikka lähtiessä ilmeet ei kovin innostuneet olleetkaan, niin onnessaan koirat olivat kun pääsivät parin viikon tauon jälkeen taas vetämään. 


Mun osalta pyöräily saa odottaa ensi syksyyn mutta onneksi mies tuntuu innostuneen läskipyöräilystä. Ovat menneet koirien kanssa niin osittain sulaneita hiekkateitä kuin polkujakin pitkin ja pyörä kuulemma kulkee hyvin vaikeammassakin maastossa. Mua vähän epäilytti, miten koirat jaksavat vetää pyörää, joka painaa ennemmän kuin kickspark mutta kuulemma matka taittuu ihan mukavasti. Itse täytyy kuitenkin tehdä enemmän töitä kuin kicksparkin kyydissä.

Mun osaksi on jäänyt huoltojoukkojen hommat. Laitan palautusjuomat valmiiksi ja huollan lenkiltä palaajat muutenkin. Tärkeä rooli sekin mutta on myönnettävä, että tietynlainen talvi-ikävä tässä on iskenyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti