9.12.2016

9. luukku - tunnelman tuojat

Eilen luukku jäi avaamatta, sillä työpäivä venähti pitkäksi. Kotiin tullessani vastassa oli kaksi hyvin unista karvalasta.

Minulle on muodostunut tietyt ajankohdat, milloin mitäkin jouluunvalmistavaa voi tehdä. Liian aikaisin ei voi aloittaa, koska silloin joulutunnelma saapuu turhan aikaisin. Marraskuussa saa tehdä jo torttuja ja laittaa ulkovalot. Ensimmäisenä adventtina ripustetaan joulutähdet ikkunaan ja itsenäisyyspäivän tienoilla leivotaan ekat piparit (niitä ei muuten ole montaa enää jäljellä, kohta täytyy tehdä lisää). Joululaulut tuovat hyvin jouluisen tunnelman, joten niitä voi kuunnella vasta joulun hiipiessä jo kulman takana. En ole vielä kuunnellut joululauluja mutta ehkä eilisen Jean Sibeliuksen sekä suomalaisen musiikin päivän kunniaksi voisin vihdoin laittaa Jouluradion soimaan.  

Toinen jouluisen tunnelman tuoja on ehdottomasti joulukukat. Äitilläni on aina jouluna talo täynnä amarylliksia, joista on osa on uusia ja osa edellisistä jouluista säilytettyjä. Ilmeisesti amaryllikset voi saada kukkimaan useampana jouluna peräkkäin mutta koska minun viimevuotiset kukat eivät vieläkään näytä minkäänlaisia elonmerkkejä, piti varulta ostaa jo uusi. Ehkä kohta myös toinenkin, että jouluna on varmasti paljon kukkia. 

Onneksi jotkut hoidokit kuitenkin osoittavat kiitollisuuttaan (hoidon puutteesta): telkkarihuoneen kaktus on täynnä nuppuja ja ensimmäiset kukatkin ovat jo avautuneet. Käyhän se tämäkin joulukukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti