4.12.2016

4. luukku - täydellinen talvipäivä

Tänään saatiin viettää täydellistä talvipäivää hyvin talvisessa kelissä. Aamulla koirien herättäessä (ulvomalla häkissä) mittari näytti reilusta pakkasta. Sehän piti tietenkin hyödyntää ja laittaa jäälyhdyt tekeytymään.


Aloitin tänään joulusiivouksen. Muuten siivous on pakollinen paha mutta joulusiivous on jostain syystä hirmu mukavaa. Pesen talon lattiasta kattoon (ikkunoita en sentäs, se ei oo edes joulun alla millään muotoa mukavaa) ja ai että, sitten on hyvä heittäytyä joulun viettoon. Kerrostalossa asuessa yksi päivä riitti perusteelliseen jynssäykseen mutta nyt, kun asuttavia ja siivottavia neliöitä on enemmän, ajattelin aloittaa hyvissä ajoin: tänään työhuone, ensi viikonloppuna makkari. Ja onhan tämä moninverroin palkistevampaa, kun voi usiammin taputtaa ittiään olkapäälle ja kehua tehdystä työstä.Iltapäivä vietettiin vetokoirien yhteistreeneissä Sikun kanssa. Me oltiin kicksparkilla liikenteessä ja lähdettiin peräjälkeen erikokoisilla valjakoilla liikenteeseen. Mua jännitti ihan hirviästi, että ajetaan puuhuun (koska ei jarruja) tai vaihtoehtosesti Siku jää haistelemaan ja kuseskelemaan (kuten yleensä kotona treenatessa) ja perästätulevat joutuvat pysähtelemään. Ja mitä vielä! Siku veti ihan mahtavasti koko matkan vaikka välillä ura oli pehmyt eikä meillä ollut hankijalaksia. Myös käännökset sujui ongelmitta. Mettä vaan raikui, kun kehuin Sikua. Kävikin niin, että me pysähdeltiin odottamaan, että edellämenijät kerkiää alta pois. Ihan mahtavaa mennä lumisessa metässä kunnon lumipyryssä koiran toimiessa! Neljä kilometriä oli ohi ihan liian pian. Nyt polttelee, että saatais Jetikin vetotouhuihin mukaan ja päästäis pikkuhiljaa kasvattamaan matkaa.
Lähtötäpinöissä

2 kommenttia:

  1. Mukavannäköistä touhua. :) Itsekin pitäisi huomenna rekiajeluiden jälkeen aloittaa joulusiivous makkarin kaapeista. Ajoissa kun aloittaa niin tuntuu jopa ihan mukavalta.

    VastaaPoista
  2. Niinhän se on, että siivouskin on siedettävää, kun saa rauhassa puuhastella :)

    VastaaPoista