11.12.2016

11. luukku - torttutehdas

Jouluvalmistelut jatkuu! Tänään vuorossa olivat tortut.

Yleensä teen tortut kaupan voitaikinasta, koska mulle on jäänyt traumoja koulun kotitalouden tunnilta, missä itsetehtyä taikinaa kaulittiin ja käännettiin ikuisuudelta tuntuneen ajan. Olenkin aina luullut, että kaikki itsetehdyt torttutaikinat vaativat tämän työvaiheen mutta kun sain äidin kautta reseptin, joka kaulittiin tasan kerran, piti sitä heti testata.

Ja hyviähän niistä tuli! Tortut piti äkkiä laittaa pakkaseen, jotta edes osa säilyisi jouluun asti. Lehteviä nämä tortut eivät ole mutta miehen mielestä se on vain hyvä asia (etpähän murustele joka paikkaan). Musta oli kiva, että tortut näyttää tortuilta myös uunista tulleessan eikä epämääräseltä möykyltä, jonka luumuhillo on valahtanut sivuun. 

Eli tässä äärimmäisen helppo ja yksinkertainen torttutaikina, mikäli haluat vaihtelua kaupan taikinaan.

Torttutaikina
250 g voita
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl kermaa

Nypi pehmyt voi ja jauhot (+ leivinjauhe) sekaisin. Lisää vaahdotettu kerma. Taikinan voi leipoa heti mutta hetken jäähtyneenä sitä on helpompi käsitellä. Pidä leivottuja torttuja hetki kylmässä ennen paistamista. Mä paistoin tortut leivinuunissa, jonka mittari näytti noin 225-250 astetta.

Nam nam!

2 kommenttia:

  1. Olipas hyvän oloinen resepti ja riittävän helppo. Pitääpäs testata! :)

    VastaaPoista
  2. Helppo se kyllä on, kehtaa tehä vaikka usiamman kerran! Ja ittiään voi vielä huijata, että se on terveellinen, kun ei tule sokeria :D

    VastaaPoista