12.10.2016

Syksy tuli meille

Huomasin tänään, että syksy on jälleen saapunut meille. Meillä tarkoitan tätä taloa ja omaa olotilaa. Viime syksy oli ensimmäinen omassa kodissa ja muutos kaupunkisyksyihin oli helposti huomattavissa. Täällä oli oikiasti pimiää ja ainoastaan otsalampun valossa pihalla näki tehdä jotain. Lisäksi viime syksy oli ensimmäinen yhteinen syksy Sikun kanssa. Suurin muutos verrattuna kerrostalossa elettyihin syksyihin oli kuitenkin omassa olotilassa: tuli vahvemmin tunne, että nyt täytyy istua aloilleen, vetää villasukat jalkaan ja sytyttää hellaan tulet. En myönnä, että se ois kaamosmasennusta, ennemminkin vain tarvetta rauhoittua. 

Huomasin tänään, että myös talon tunnelma tuntuu muuttuneen. Se on nykyään jotenkin pysähtynyt ja hiljainen. Tai ehkä se johtuu vain minusta.

Syksyn myötä ollaan pysytelty koirien kanssa metässä. Ja vähän myös suolla. Juostu, kävelty, kirmailtu ja loikittu. Luonnossa rauhoittuvat niin koirat kuin emäntäkin.

Onnekseni löysin kerrankin lukemista, jonka ääreen malttaa pysähtyä kunnolla. Vielä kun malttaisi lopettaa ja mennä nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti