26.10.2016

Raksakoirat

Meiän laajennetussa perheessä on viime vuosina rakennettu ja remontoitu ahkerasti. Ensin me rakennettiin talo ja nyt veli vaimokkeineen remontoi vanhaa kansakoulua. Meillä on aina ollut tapana, että koirat hyysätään joka paikkaan mukaan, joten meille on vakiintunut käsite raksakoira.

Kun me alettiin rakentaa taloa, oli meiän laajennetussa perheessä vain yksi koira, vanha herra Nuki. Nuki on kaikkien raksakoirien malliesimerkki: aina rauhallinen ja aina valmis rapsutettavaksi. Lisäksi häntä heiluu automaattisesti kaksjalakasen rakentajan ohikulkiessa. Nuki oli mukana tontin raivauksesta loppusiivoukseen ja ilman Nukia ainakin allekirjoittaneen stressitaso olisi varmasti ollut vieläkin korkiampi. Ja sitähän ei ois kestänyt enää kukaan.
Hyvä raksakoira ei valita huonollakaan ilmalla
Työpäivän jälkeenHyvä raksakoira osaa jakaa voimansa viisaasti. Kun nuoriso-osasto väsähtää riehuttuaan koko päivän, vanha ja viisas on teerevänä paikalla ruuan ilmaantuessa pöytään.
Heti muuton jälkeen Siku tuli meille. Talo ei ollut läheskään valmis, joten pentu auttoi pienestä pitäen. Yhdessä muun muassa viimeisteltiin keittiö, paneloitiin sauna ja rakennettiin häkki Sikulle. Siku yritti osallistua myös seinien maalaukseen mutta ammattilaiset olivat sitä mieltä, että eivät tarvi apua. Höh. Siku on kerennyt myös velipojan työmaalle avuksi. Suurimpia saavutuksia ovat olleet Ekun väsyttäminen ja päästäisten pyytäminen.
Vähän keskeneräistä vielä mutta unet maistuu


Tuleeko varmasti hyvä?
Hyvä raksakoira nukkuu missä vain!
Ekusta tuli raksakoira numero kolme. Ekku ei kerennyt meiän raksalle mutta on erikoistunut vanhan hirsitalon remontointiin. Ekun paras ominaisuus raksakoirana on ehdottomasti haukkuherkkyys sillä Ekku haukkuu kaikkea: västäräkkiä, Avantia, luuta, kuoppaa sekä nokkosta. Ekkua voi myös käyttää maansiirtokoneena.
Raksakoira numero kolme haukkuu... öööö... auringonpaistetta?


Tässä mitään kaivuria tarvita!

Jetin raksakoiraominaisuudet ovat osittain vielä arvoitus. Pihahommissa Jeti on osoittautunut korvaamattomaksi avuksi, joka ei pelkää suuriakaan koneita. Remonttipuolelta ei ole vielä kokemusta mutta kunhan talvi tulee (yöllä satoi ensilumen, jee!), niin eiköhän mekin siirrytään remonttiavuksi vanhaan kansakouluun.
Jeti tutustuu raksakoiralle olennaiseen asiaan eli kuormalavaan
Kuljettaja! Aletaanpa hommiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti