29.9.2016

Meidän paratiisi Tiomanilla

Mä en oo koskaan mieltänyt itseäni rantalomailijaksi. Itse asiassa mun käsitys rantalomista oli tähän asti hyvin negatiivinen.

Mutta.

Tiomanilla vietetyn vajaan viikon jälkeen piti nöyrtyä ja myöntää, että nyt ymmärrän rantalomien viehätyksen. Varsinkin sellaisessa paikassa, missä me saatiin lomailla.

Ennen reissua googlailtiin aika paljon sopivia saaria järkevällä etäisyydellä Singaporesta. Pulau Tioman valikoitui lopulta sen perusteella, että siellä ei ole sadekausi elokuussa eikä se ole vielä täysin turistoitunut mutta jonkun verran palveluita kuitenkin löytyy.

Seuraavaksi alkoi sopivan rannan ja majapaikan etsintä. Lopullinen päätös tehtiin varaussivuston asiakasarviointien ja sopivan hinnan perusteella. Meidän valinta oli Coconut Grove 1511 saaren itäpuolella sijaitsevalla Juara-rannalla.

Ja se oli kaikkea, mitä saatettiin toivoa.

 

  "No hurry, you are on holiday"


Näin paikan omistaja, Eat Prey Love -elokuvan tietäjäukkelia muistuttava Andy opasti meitä ensimmäisenä aamuna, kun hätäiltiin snorklausretkelle lähtöä.

Rentous oli koukuttavaa. Se tunne, kun ei tarvi tehdä yhtään mitään. Kävelin paljain varpain viisi päivää. Lenkkarit oli mukana mutta en käynyt lenkillä. Ennemmin makoilin ja luin kirjaa.

Ruoka oli hyvää ja olut kylmää. Vastapuristetun limemehun sai reilulla eurolla. Ei jaksettu vaivautua kylän muihin ruokapaikkoihin vaan käveltiin joka kerta aamupalalle, lounalle ja päivälliselle kymmenen metrin matka majan ovelta.Meren tuijottaminen on jollain tapaa hypnoottista. Vaikka näkymät oli periaatteessa samat joka päivä, meri oli silti aina erilainen. Ja joka päivä sitä piti kuvata ja toivoa, että vielä kotona muistaisi sen tasaisen kohinan.


Lämpö ympäröi meidät ja hiekka poltti jalkapohjia. Rannalla oli siellä täällä vain yksittäisiä ihmisiä. 

Aamuisin herättiin katsomaan, kuinka aurinko nousi merestä. Päivällä puutarhassa lenteli perhosia ja illan hämärtyessä lepakoita.

Coconut Grove ihanine henkilökuntineen hurmasi meidät. Toivoisin vain, että paikka saisi pysyä rannan rakentamispaineesta huolimatta yhtä alkuperäisenä ja yksinkertaisena kuin me saatiin se kokea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti