30.8.2016

Singaporen jättiläispuut

Mä olin nähnyt kuvia Singaporen Gardens by the Baysta ja erityisesti jättiläispuut näytti niin mielikuvituksellisilta, että halusin ehdottomasti nähdä ne itse. Otettiin heti ensimmäisenä aamuna suunnaksi Marina Bay ja nämä mystiset tekopuut.

Jäätiin bussista vähän kauemmaksi ja käveltiin rantaa myöten kohti Marina Bay Sands -hotellia ja sen takana sijaitsevaa puutarhaa. Päivä oli todella kuuma ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, joten saatiin vähän väliä läträtä lisää aurinkorasvaa.

Kun rakennusten siluetteja katseli veden toiselta puolelta, tuli väkisin mieleen, että täällä arkkitehdit on kyllä saaneet toteuttaa villeimpiä ideoitaan. Oli jos jonkinmoista pytinkiä, joista jännin oli ehottomasti Marina Bay Sands -hotelli.

Hotellin takana ensimmäiseksi puutarhakompleksista näkyviin tuli kotilonmuotoiset kasvihuoneet, joissa toisessa on maailman korkein sisävesiputous. Me jätettiin liput ostamatta ja suunnattiin Supertree Groveen.

Ja olihan ne puut hauskoja! Violetteja metalliputkia, jotka laajenivat ylhäällä latvukseksi ja joita pitkin kasvoi monenmoisia kasveja. Puiden korkeus vaihteli 25:stä 50:een metriin, joten niska kenossa niitä sai ihmetellä.

Päätettiin ostaa kahdeksan dollaria maksavat liput, joilla pääsi OCBC Skywalkille eli kahden puun välissä kulkevalle sillalle. Kannatti maksaa, sillä yläilmoista jättipuutarha näkyi kokonaisuutena paremmin. Toinen vaihtoehto ois ollut maksaa kymmenen dollaria, jolla ois päässy isoimmassa puussa sijaitsevaan ravintolaan ja saanut samaan hintaan hörppiä kahavit.
Puissa on tiukat käyttäytymissäännöt

Takaisin maanpinnalla todettiin, että nyt on jano! Onneksi virvokkeiden myyjä kärräsi myyntikojunsa paikalle juuri sopivasti ja saatiin kookosvettä. Maistui ihan luumusopalle mutta oli kylymää ja märkää eli juuri tilanteeseen sopivaa.

Puutarhassa ois ollut monenmoista muutakin ihmeteltävää mutta kuumuus alkoi tehdä tehtävänsä, joten lähdettiin hotellille ottamaan pienet välikuolemat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti