7.8.2016

Eikäku! Singaporen ja Pulau Tiomanin esivalmistelut

Pelimerkit alkaa olla selvillä alle viikon päästä starttaavalle reissulle! Mä lähden viikoksi töihin ja jätän perheen miesosaston kotiin. Mies lentää perjantai-illaksi Singaporeen, missä vietetään viikonloppu. Maanantaiaamuksi on varattu bussi Singaporesta Malesian puolelle Mersingiin, mistä kruisaillaan lautalla Pulau Tiomanille eli Tiomanin saarelle. Saarelta lähdetään lauantaiaamuna ja toiveissa olisi olla kotona sunnuntaiaamuna.

Suunnitelmat on kerenny muuttua jo pariinkin otteeseen sillä aluksi ajateltiin palaavamme Tiomanilta takaisin Singaporeen jo perjantaina. Tiomanilla viettetty aika uhkasi kuitenkin jäädä lyhyeksi ja siihen päälle Singaporen hotellien suhteellisen kallis hintataso, joten päätettiin lekotella rannalla loman loppuun asti. Valitettavasti kerettiin jo ostaa bussiliput perjantaille mutta onneksi matkustuspäivän pystyi muuttamaan jälkikäteen (lisähintaan tietenkin). Lisäksi pidennettiin meiän majoitusvarausta Tiomanin itärannalla lauantaille asti.

Elokuun lautta-aikataulut ilmestyivät vasta heinäkuun puolivälissä, jolloin huomattiin, että lauantaina on ainoastaan aamulautta (kuusireikäreikä), joten muutettiin vielä kerran meiän majoitusvarausta ja siirrytään viimeiseksi yöksi saaren länsirannalle, josta lautta lähtee.

Oon kerennyt hieman tutkailla, mitä Singaporessa ja Tiomanilla voi puuhastella. Siinä missä Singaporessa tekemistä ja näkemistä ois varmasti vaikka kuinka pitkäksi aikaa (mä luulen, että me keskitytään syömiseen), Tiomanilla tarjonta rajoittuu sukeltamiseen, snorklaukseen ja rannalla makoiluun. Meistä kumpikaan ei ole varsinaisia vesipetoja eikä olla esimerkiksi koskaan snorklattu (kun ei koskaan olla oltu minkäänlaisella rantalomalla ennen tätä!). Eli hiukan pisti mietityttään, kuinka me osataan olla tekemättä yhtään mitään? Tämä huoli mielessä Googlasin Tiomanin vaellusreittejä: pisin vaellus on hurjat seitsemän kilometriä pitkä! O-ou, kuinkakohan meiän käy?
Meiän edellinen rantaloma: kolmen päivän vaellus Uudessa-Seelannissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti