29.6.2016

Imatran seudut parhaat palat

Saimaan pyöräilyreissulla nukuttin kaks yötä Imatralla leirintäalueella eli meillä oli hyvin aikaa tutustua tähän etukäteen vieraaseen kaupunkiin ja sen ympäristöön. Otettiin Google Maps käyttöön eli katottiin, mihin ois kiva pyöräillä ja suunnattiin sinne.

Aloitettiin Imatran kuuluisimmasta nähtävyydestä eli Imatrankoskesta, joka on ollut valjastamattomana matkailunähtävyys jo 1700-luvulla. Nyt uoma oli tyhjä, sillä juoksutuksia ei tehty. Ei vaikka venäläisturistit ootti puhelimet videovalmiudessa sillalla.

Kosken varrella oli muutakin nähtävää ja me seurattiin kalliokaiverrusten luokse opastavia kylttejä. Kaiverrukset on raapustettu 1700- ja 1800-luvuilla ja ne kertoo, että Venäjän keisarinna was here. Samoin kuin Pedro Brasiliasta.

Imatrankoskella on myös äärimmäisen epäsuomalaisen näköinen rakennus. Valtionhotelli loisti valkoisena linnana ilta-auringossa.

Imatralta lähdettiin kohti Ruokolahtea Vuoksen rantaa seurailevaa pyörätietä pitkin. Välillä pysähdyttiin ottamaan pakolliset siltakuvat kotona oottaville insinööreille.Ruokolahdella saattoi melkein kuvitella olevansa näläkänen, joten kesäkahavilan tullessa vastaan ei tarvinnu miettiä pysähytäänkö. Kesäkahvila Kaiku toimii tosi idyllisessä pihapiirissä, jonka vanhat rakennukset on siirretty paikalle muualta. Näläkäsiä pyöräilijöitä ilahdutti erityisesti isot nisut ja karjalanpiirakat. Voin lämpimästi suositella örkkyä (tunnetaan myös korvapuustina) ja ihan oikiaa ohraan tehtyä karjalanpiirakkaa.


Ruokolahden jäläkeen otettiin suunnaksi Lammassaari, joka sijaitsee Imatran kylpylän läheisyydessä. Ja voi pojat, kuinka ihana paikka se olikaan! Aurinko paistoi, Saimaa kimalteli ja me ihmeteltiin kaunista saarta. Käveltiin ensin aallonmurtajalle, josta löytyi geokätkö. Siinä istuskeltiin, syötiin vähän ja nautittiin kesästä. Käytiin käppäilemässä myös saaren polkua pitkin. Maantieteilijöiden iloksi saaresta löytyi ainakin suppia ja harjuja.
Kauniin Lammassaaren jälkeen ohjelmassa oli vielä pysähys yhessä turistinähtävyydessä, jota mainostettiin muun muassa TripAdvisorissa.

Leirielämään sopiva illallinen loihdittiin savulohesta. Napa pystyssä oli hyvä kömpiä telttaan unille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti